27 Nisan 2008 Pazar

blogger sablonlari

blog şablonları artık burada

Blogger için şablon yükleme konusunda zaman zaman problemler yaşanabiliyor. Blogspot Şablon Kaynakları yazısından hareketle bazı Blogspot kullanıcıları buradaki şablonları bloglarına yerleştirmeyi başabildiler, ancak bazı okuycularım ise bu konuda sorun yaşadılar. Elimden geldiğince çözümü açıklamaya çalışsam da pek verimli olmadı sanırım. Dolayısıyla bu yazıda konuyu biraz daha detaylı anlatacağım.
Öncelikle Blogger için hem html, hem de xml formatında tasarımlar kullanılabiliyor. Zaten yaşnılan sorunun da kaynağı burası.
Eğer bilgisayarınızın logoları üzerinde bir değişiklik yapmadıysanız iki formatın görünümü yandaki şekilde olacaktır.
Html şablon kullanımı oldukça basit. Blogger hesabınıza girdikten sonra Yönet bölümünde bulunan Şablon linki ile kodlara ulaşabilir, kullanmak istediğiniz şablonun kodlarını bu bölüme kopyala-yapıştır işlemiyle yerleştirerek blogunuza istediğiniz görünümü verebilirsiniz. Eğer bu kısımda bir hata ile karşılaşıyorsanız hemen yukarıda bulunan Tasarımı Özelleştir bağlantısını kullanın. Şablon yükseltme işlemiyle bir probleminiz kalmayacaktır. Yeni açılan sayfadan seçeceğiniz şablonun bir önemi yok. Herhangi birini seçtip kaydetdikten sonra yukarıda HTML’yi Düzenle bağlantısı görülecektir. Bu bağlantıyı kullanarak bir önceki aşamada hata ile karşılaştığınız şablonun kodlarını artık kullanabileceksiniz.
Xml formatında şablon kullanmak için de yine yukarıdaki yolu izliyoruz. Yalnız burada xml kodlarını doğrudan html bölümüne kopyalayıp yapıştırmıyoruz. Ayarlardan Şablon bölümüne girdikten sonra yine HTML’yi Düzenle kısmına geçiyoruz. Burada kullanacağımız araç ise Sabit sürücünüzdeki bir dosyadan şablon yükleyin bölümü. Gözat seçeneğinden daha önceden bilgisayarınıza indirdiğiniz xml formatındaki (yukarıda görünümü mevcut) dosyayı seçiyor ve Yükle düğmesine basıyoruz. Artık yeni şablonunuzu kullanabilirsiniz.
Umarım anlaşılabilir bir yazı olmuştur, yaşadığınız sorunları belirtirseniz beraber çözüm aramaya çalışırız. Kolay gelsin…

1 yorum:

ERGÜN EMLAK dedi ki...

ya ben şablon yükleyemiyorum indirdiğim xml şablonu sıkılaşdırılmış dosya şeklinde iniyor yüklerken hata veriyor ne yapmam gerek??